Cat timp se circula cu anvelopele de iarna ?

Cat timp se circula cu anvelopele de iarna ?

La fel cum anvelopele de vara au o anumita perioada in care sunt recomandate pentru a fii folosite in mod normal si cele de iarna sunt recomandate pentru un anumit timp, doar ca producatorii lor le-au creat in asa fel incat sa nu mai ai nevoie de altele, acestea fiind perfecte pentru orice anotimp. In cele ce urmeaza, voi incerca sa iti explic de ce acest lucru este adevarat si in mod normal, cant le poti schimba cu cele de vara.

Cauti o anvelopa auto ? Verifica si oferta de la Anvelomag.ro !!

Cand se schimba anvelopele de iarna?

Deoarece vremea este diferita de la an la an, chiar daca unii soferi nu tin cont de asta, cauciucurile de iarna nu au o data fixa in care trebuie folosite. De exemplu, majoritatea dintre acestia considera ca data de 1 noiembrie reprezinta data la care acestea trebuie folosite, insa spre surprinderea lor, uneori sunt obligatorii si in octombrie. De aceea, zapada sau poleiul sunt cele doua aspecte care trebuie luate in considerare, cu precizarea ca vremea rea obliga soferii sa le foloseasca.

Intr-o alta ordine de idei, acestea pot fi folosite si peste vara. Atata timp cat tu consideri ca esti mai avantajat cu ele le poti folosi fara probleme, insa trebuie sa fii foarte atent daca vrei sa le schimbi cu cele de vara. Nu te lasa influentat de prieteni sau cunostiinte si schimba-le abia in martie atunci cand frigul aproape a disparut deoarece o mica ninsoare mereu poate aparea. Din acest motiv, ar trebui sa nu te grabesti deloc cu schimbatul lor, aspect pe care chiar si politistii rutieri il recomanda.

Dupa cum poti deduce din cele mentionate mai sus, cauciucurile de iarna sunt dedicate in mod exclusiv vremii rele insa pot fi utilizate si pe timp de vara atunci cand temperatura este de peste 40 grade Celsius. Acest lucru ar trebui sa te faca sa le achizitionezi de la cel mai bun producator de pe piata, chiar noi daca se poate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *