Anvelope de iarna 2017. Cum alegi cele mai bune cauciucuri pentru sezonul rece

Anvelope de iarna 2017. Cum alegi cele mai bune cauciucuri pentru sezonul rece

Anvelope de iarna 2017. Cum alegi cele mai bune cauciucuri pentru sezonul rece

In calitate de sofer, pe timp de iarna, trebuie sa ai in vedere foarte multe lucruri si de care practic depinzi, unul dintre acestea fiind anvelopele tale. Datorita tehnologiei, poti fi sigur de faptul ca ele sunt foarte diverse pe piata si de aceea ar trebui sa stii pe care sa le alegi, deoarece nu toate au calitatea pe care ti-o doresti. Datorita faptului ca am ceva experienta in acest domeniu, iti voi explica cum sa alegi cele mai bune cauciucuri pentru iarna si care merita investitia ta.

Cauti o anvelopa auto ? Verifica si oferta de la Anvelomag.ro !!

Cum alegi cele mai bune cauciucuri pentru sezonul rece

Dimenisiunile sale reprezinta un criteriu important de selectie, deoarece anvelopele nu au o dimnsiune standard, aceasta depinzand de sezon si de tipul masinei. Aceata dimensiune a lor este data de inaltime, latime si lungime si o poti afla direct de pe cauciuc, ea fiind tiparita in momentul fabricatiei sale. In mod normal, acestea variaza in jurul valorii de 185 si 205 mm insa in unele cazuri, dimensiunea atinge chiar si 125 mm, in special atunci cand discutam despre masini cu gabarit mare.

Rezistenta, este un alt aspect important al lor, aceasta fiind influentata de sarcina si viteza la care sunt expuse. De obicei, o rezistenta buna incepe de la un indice care trece de 90 si cu cat este mai mare cu atat mai bine. Totusi, daca valorea sa este mai mica, asta nu inseamna ca nu este de calitate deoarece in cazul in care masina este mica, nu vei avea nici un fel de probleme privind acest fapt.

Si din punctul meu de vedere, cel mai important criteriu, consta in tipul lor. Aici se impart in 3 categorii: anvelope de vara, anvelope de iarna sau anvelope ALL SEASON. Ultima clasata pentru mine nu reprezinta nimic mai mult decat doar inconvenienta, deoarece nu satisface pe deplin cerintele nici unui sofer. In schimb, va trebui sa alegi intre cele doua strict in functie de necesitate si de anotimpul in care le vei folosi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *